Siirry pääsisältöön

Päivähoidon alku

Nyt se sitten alkoi, työssäkäynnin arki. Kaksi päivää on jo takana, ja oikeastaan yllättävänkin kivuttomasti tämä alku on sujunut. Aika moni on kyllä varoitellut että poika voi ottaa "takapakkia" sitten viikon kuluttua, kun hoksaa että tätä tämä nyt on...

Mutta nämä kaksi päivää ovat siis menneet hyvin. Ensimmäisenä päivänä itki ainoastaan äiti, ja sekin tapahtui salaa autossa töihin ajamisen aikana. Toisenakin aamuna poika jäi ihan mielellään hoitopaikkaan, eli ei mitään traumoja jäänyt ekasta päivästä. 

Kuulemma on syöty hyvällä ruokahalulla, leikitty paljon autoilla, keinuttu ja juiksenneltu. Päiväunille oli vähän vaikeuksia rauhoittua, mutta ensimmäisenä päivänä unta kertyi kuitenkin tunnin verran, ja toisena päivänä ko puolitoista. Ehkä muutaman päivän jälkeen päästään jo normaaliin pariin tuntiin. 

Yöunille nukahtaminen oli kyllä ensimmäisen hoitopäivän jälkeen vaikeaa, ja seuraava aamukin alkoi sitten tuntia aiemmin. Tänään näyttäisi jo yöuni maistuvan normaaliin aikaan, jospa huomenna aamullakin saisi nukkua yli kuuteen.

Tosi kivasti on hoitopaikassa huomioitu tätä alkua. Ensimmäisenä päivänä sain "väliaikatietoa" tekstiviestillä pojan päivästä ja tänään oli pojan naulakon yläpuolelle ilmestynyt taulu. Siinä oli kuva pojasta sekä ekan hoitopäivän tapahtumat tarinoituna. Tältäkin päivältä löytyi viikon kuvakoosteesta hauska kuva, jossa tämä mun poikani työntelee taaperokärriä jossa istuu toinen poika kyydissä.

Hyvillä mielin olen siis saanut töitä aloittaa, poika tuntuu suorastaan nauttivan monesta päivähoitoon liittyvästä asiasta; uusista leikeistä, säännöllisestä ulkoilusta leikkipaikalla, muista lapsista, isosta liikuntasalista jossa mahtuu juoksemaan jne.. 

Tai tältä ainakin kahden ensimmäisen päivän jälkeen näyttää! 

Kommentit

  1. Ompa kivasti alkanut päivähoitotaival! Mua niin jännittää jo valmiiksi se päivä kun poika lähtee hoitoon kodin ulkopuolelle, vaikken edes vielä tiedä milloin se päivä on! Toivottavasti teillä jatkuu yhtä hyvin kuin on alkanutkin :)

    VastaaPoista
  2. Kolmas aamu toden sanoi... itkulla jäi poika hoitoon, vaikka hyvin se päivä kuulemma oli kuitenkin sujunut. Joku kuumetauti sieltä jo saatiin mukaan ja tänään sai poika vielä olla isin kanssa saikulla. Huomenna kokeillaan taas päivähoitoa - onneksi on lyhyt päivä tiedossa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Saako lähettää terveisiä? - Saa! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meemi voi piristää sumuisintakin päivää.

Kun heräsin aamulla ruhtinaallisten kolmen tunnin unien jälkeen, ja silmiini osui tämä.. ..tuli mieleeni keräillä tähän blogiinikin itseä viihdyttäneitä meemejä. Jospa ne vaikka jonkun muunkin päivää piristäisivät. Hauskuushan piilee usein siinä, kuinka totta esitetty asia on. Näin on myös näiden lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvien meemien kohdalla.   Tämä kaveri seikkailee monessakin meemissä.. Esimerkiksi näissä: Kotiäitinä olosta löytyy jos jonkinlaista... No jos vielä muutama... Vanhemmuuden vaikeita päätöksiä.. Niitähän riittää, tässä yksi: Loppuun täytyy vielä tarkentaa, että viime yönä valvomisen syy ei löytynyt pinnasängystä (eikä äidin kainalosta), vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että uni ei vain millään tullut tämän äidin silmiin. Ainahan syy ei kyllä ole Nukkumatin...

Raskausdiabetes

 Niinhän siinä taas kävi, että myös tämän raskauden kohdalla tuli sokerirasituksesta diagnoosi raskausdiabeteksesta. Kuten edellisessäkin, oli aamun paastoarvo raja-arvoa korkeampi, muut arvot reilusti alle rajan. Ajattelin, että "eihän tässä mitään, näin kävi viimeksikin, mutta se hoitui vain sillä että mittaili sokeriarvoja säännöllisesti".  Poikaa odottaessa ei arvot juuri kotimittauksissa heitelleet, vaan pysyivät nätisti rajojen sisällä. Nyt kuitenkin kävi toisin. Joka aamu oli aamupaasto korkea, joskus vain 0.1, joskus 1.0. Mutta aina yli sen sallitun 5.4 (vai onko se 5.5). Sain ohjeita syödä runsaampi iltapala, jossa on paljon proteiinia ja vähän hiilihydraattia, ja mielellään nauttia se mahdollisimman myöhään. Ei auttanut, arvot pysyivät tiukasti samoissa lukemissa. Alkoi jo vähän ahdistaa - miten paastoarvoa voi muuttaa kun sokerit vaan nousevat itsekseen yön aikana?  Varmasti päivän ruokailuissa olisi korjattavaa, vaikka mielestäni aika terveellisesti ja monipuolise

Haikara puraisi, enkeli suukotti

Osalla syntyneistä lapsista on haikaranpurema tai enkelin suudelma, meidän pojalla oli mansikkaluomi kyljessä. En tiedä onko näillä kolmella mitään eroa vai kuvataanko niillä samaa asiaa, siksipä yritin googlettaa termejä ja seuraavanlaista infoa sieltä löysin... Monessa yhteydessä puhuttiin niskasta löytyneestä syntymämerkistä (verenpurkaumasta, punaisesta läiskästä) haikaranpuremana, kun taas kasvopuolelta löytyvää vastaavaa merkkiä sanotaan enkelin suudelmaksi. Minulle taisi joku sairaalassa sanoa, että "pojalla näyttää olevan haikaranpurema", vaikka tuo punainen läiskä onkin kyljessä... Neuvolalääkäri sanoi sitä mansikkaluomeksi (hienompi nimi hemangioma) ja totesi sen luultavimmin häviävän jossain vaiheessa. Infopläjäys joka löytyi pampersin nettisivuilta - virallistakin virallisempaa siis: "MANSIKKALUOMET Mansikkaluomet ovat pienten vauvojen tavallisimpia luomia. Mansikkaluomia esiintyy noin 2,5 % :lla kaikista vauvoista. Useimmiten mansikkaluomia esiin