Siirry pääsisältöön

Muskarissa

Eilen käytiin pojan kanssa ensimmäistä kertaa muskarissa. Olin siitä jo vauva-aikanakin haaveillut, mutta nyt syksyn kynnyksellä sain viimein aikaiseksi etsiä meille sopivan ryhmän. Myöhässä olin liikenteessä tämän asian kanssa, mutta onneksi meille löytyi tilaa vaikka ilmoittautumisaika oli mennyt jo pari viikkoa sitten! 

Muskaripaikka löytyi yksityisestä musiikkikoulusta - itseasiassa siitä samasta, jossa olin itse pienenä tyttönä aloittanut musiikkitaipaleeni - ja muskariryhmä oli suunnattu 1-2-vuotiaille. (Ainakin näin ymmärsin, mielestäni ryhmässä oli ehkä vähän isompiakin lapsia). Lukukausimaksu oli ehkä suurempi kuin musiikkiopistolla, mutta ajankohta sattui niin hyvin pian alkaviin töihini, että yhtä hyvääkin löytynyt muualta. 

Eilinen oli pojalle ehkä vähän rankemmanpuoleinen päivä... kävimme näyttämässä pojan punaista silmää lääkäritädille, ja normaalia lyhyempiin päikkäreiden jälkeinen hässäkkä (johon sisältyi vain pikaisia ruokataukoja) taisi väsyttää tavallista enemmän. Siinä vaiheessa kun kurvattiin musiikkikoulun pihaan, oli poika täydessä unessa. Vaan nopeasti tuo virkosi, kun päästiin sisälle ja siellä oli muita lapsia ja kaikenlaisia kivoja leluja odotusaulassa.

Muskarimeinigit alkuun ihmetyttivät. Ensimmäisten minuuttien ympäriinsä juoksentelujen jälkeen, poika seurasi tarkasti "muskari Maijan" laulua, soittoa ja jutustelua. Oli innoissaan mukana, vaikka ei oikein aina hoksannut, että mikä on jutun juoni. Naamalla oli kuitenkin kestovirne! ..tai sitten poika jäi keskittyneesti kuuntelemaan laulua. Musiikilla on aina ollut meidän poikaan sellainen vaikutus, kaunis laulu pysähdyttää ja poika jää sitä rauhallisesti kuuntelemaan. Laululeikit taas ovat parasta hupia, varsinkin kun saa liikkua ja riehua! 

Hienosti poika jo rummutti pienellä rummulla ja naputteli kapuloilla rytmiä. Toiset lapset myös kovasti kiinnostivat ja poika olisi halunnut heitä halailla (ja repiä vaatteista lähemmäs). Kaikki paikat olisi pitänyt myös siinä muskarin keskellä tutkia. Niinpä laulujen ja leikkien lisäksi, oli äidilläkin kovasti tekemistä! 

Tähän muskariin kuuluu myös vähän kuvista. Muskarin Maija kertoi, että kannattaa varata sellaista vaatetta päälle, joka saa vaikka vähän likaantua sormiväreistä tms. Tällä kertaa maalasimme kukin tyylillään metsän. Meidän poju ei ollutkaan vielä päässyt maalailemaan, mutta aika äkkiä tuo oppi töpsöttämään sellaisella sienellä väriä paperiin (toki myös sormin sitä osattiin levittää). :) 

Ekan muskarikerran jälkeen on siis tosiaan sellainen fiilis, että kannatti ilmoittautua! Vaikka olinkin aivan poikki, kun illan edellä sieltä kotiuduttiin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meemi voi piristää sumuisintakin päivää.

Kun heräsin aamulla ruhtinaallisten kolmen tunnin unien jälkeen, ja silmiini osui tämä.. ..tuli mieleeni keräillä tähän blogiinikin itseä viihdyttäneitä meemejä. Jospa ne vaikka jonkun muunkin päivää piristäisivät. Hauskuushan piilee usein siinä, kuinka totta esitetty asia on. Näin on myös näiden lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvien meemien kohdalla.   Tämä kaveri seikkailee monessakin meemissä.. Esimerkiksi näissä: Kotiäitinä olosta löytyy jos jonkinlaista... No jos vielä muutama... Vanhemmuuden vaikeita päätöksiä.. Niitähän riittää, tässä yksi: Loppuun täytyy vielä tarkentaa, että viime yönä valvomisen syy ei löytynyt pinnasängystä (eikä äidin kainalosta), vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että uni ei vain millään tullut tämän äidin silmiin. Ainahan syy ei kyllä ole Nukkumatin...

Raskausdiabetes

 Niinhän siinä taas kävi, että myös tämän raskauden kohdalla tuli sokerirasituksesta diagnoosi raskausdiabeteksesta. Kuten edellisessäkin, oli aamun paastoarvo raja-arvoa korkeampi, muut arvot reilusti alle rajan. Ajattelin, että "eihän tässä mitään, näin kävi viimeksikin, mutta se hoitui vain sillä että mittaili sokeriarvoja säännöllisesti".  Poikaa odottaessa ei arvot juuri kotimittauksissa heitelleet, vaan pysyivät nätisti rajojen sisällä. Nyt kuitenkin kävi toisin. Joka aamu oli aamupaasto korkea, joskus vain 0.1, joskus 1.0. Mutta aina yli sen sallitun 5.4 (vai onko se 5.5). Sain ohjeita syödä runsaampi iltapala, jossa on paljon proteiinia ja vähän hiilihydraattia, ja mielellään nauttia se mahdollisimman myöhään. Ei auttanut, arvot pysyivät tiukasti samoissa lukemissa. Alkoi jo vähän ahdistaa - miten paastoarvoa voi muuttaa kun sokerit vaan nousevat itsekseen yön aikana?  Varmasti päivän ruokailuissa olisi korjattavaa, vaikka mielestäni aika terveellisesti ja monipuolise

Haikara puraisi, enkeli suukotti

Osalla syntyneistä lapsista on haikaranpurema tai enkelin suudelma, meidän pojalla oli mansikkaluomi kyljessä. En tiedä onko näillä kolmella mitään eroa vai kuvataanko niillä samaa asiaa, siksipä yritin googlettaa termejä ja seuraavanlaista infoa sieltä löysin... Monessa yhteydessä puhuttiin niskasta löytyneestä syntymämerkistä (verenpurkaumasta, punaisesta läiskästä) haikaranpuremana, kun taas kasvopuolelta löytyvää vastaavaa merkkiä sanotaan enkelin suudelmaksi. Minulle taisi joku sairaalassa sanoa, että "pojalla näyttää olevan haikaranpurema", vaikka tuo punainen läiskä onkin kyljessä... Neuvolalääkäri sanoi sitä mansikkaluomeksi (hienompi nimi hemangioma) ja totesi sen luultavimmin häviävän jossain vaiheessa. Infopläjäys joka löytyi pampersin nettisivuilta - virallistakin virallisempaa siis: "MANSIKKALUOMET Mansikkaluomet ovat pienten vauvojen tavallisimpia luomia. Mansikkaluomia esiintyy noin 2,5 % :lla kaikista vauvoista. Useimmiten mansikkaluomia esiin