Siirry pääsisältöön

11 kysymystä

Sain Askeleita -blogin Terhiltä 11 kysymyksen haasteen, jossa ideana on vastata haastajan esittämiinkysymyksiin, keksiä uudet 11 kysymystä ja haastaa lisää vastaajia mukaan.
Kiitos haasteesta, tässä vastaukseni!

1. Miten aloitat aamusi?
Hitaasti.. Aamu alkaa useimmiten kahdeksan jälkeen pojan syöttämisellä ja vaipanvaihdoilla. Kun poika torkahtaa aamu-unilleen alkaa minun aamupala-aika. Muutama kuppi kahvia hitaasti nautiskellen päivän uutisotsikoita lueskellen. Kiireettömät aamut ovat parhaita!

2. Mihin käyttäisit 10 000 euroa?
Ihan ensiksi tuli mieleen joku kesäinen reissu, esimerkiksi Formuloita katsomaan. Mutta jäisihän siitä vielä sitten vielä rahaa sijoitettavaksi tähän meneillään olevaan remonttiinkin. Ihan oikeasti käyttäisin ne varmasti tylsästi vaan lainanlyhentämiseen.

3. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi? 
Kesä. Lämpimin aika vuodesta, ja veneily onnistuu silloin parhaiten. Mikä voisi olla parempaa kuin aurinkoinen päivä merellä, lempeän tuulen hivellessä ihoa ja laineiden liplatellessa. Toisaalta pidän kyllä paljon myös syksystä, kun illat pimenevät ja sateen ropina kuuluu katossa.. Saa polttaa kynttilöitä ja tunnelmoida. Mutta on se kesä kuitenkin parasta!

4. Mitä piirrettä/puolta haluaisit kehittää itsessäsi?
Sosiaalisuutta, kyselemisen/jutustelemisen taitoa. Olen ollut lapsesta saakka vähän ujo piimä ja ehkä vähän huono sellaisessa aktiivisessa sosiaalisuudessa. Silti tykkään kamalasti ihmisistä ja seurasta, vaikka koen että minun sosiaaliset taidot eivät ole ihan parasta a-luokkaa. :) 

5. Mikä on suosikki lastenvaatemerkkisi?
Sellaista ei ole tainnut vielä kehittyä. Hilla-merkkisistä löytyy ehkä tämän hetken lempparit.

6. Mitä toivoisit lapsesi muistavan lapsuudestaan?
Turvallisen kodin ja rakastavan lähipiirin.

7. Mikä on paras keinosi saada lapsesi paremmalle tuulelle? 
Laululeikit ja hassuttelut. Metrolla mummolaan toimii erittäin hyvin, samoin hirsimökki-laulu suureellisesti ilmeillen, jumppaliikkeiden kera.

8. Miten hemmottelet itseäsi?
Suklaalla! Tai jos mennään ihan ekstremeen, niin lämmintä juomaan, hyvä kirja ja suklaata... Leffailta hyvässä seurassa olis aika kova myös. Sen päälle hyvää ruoka ravintelissa ja vaikkapa lasillinen viiniä. 

9. Kenelle soitat ensimmäisenä hätätilanteessa?
Riippuu hädän laadusta ja sisällöstä. Useimmissa tapauksissa omalle miehelle, joissain tapauksissa edelleen omalle äidille :)

10. Mihin käyttäisit kaksi tuntia vapaa-aikaa?
Ostaisin itselleni uusia vaatteita. Ei ole oikein mitään kunnollista vaatetta enää. Monikaan sellainen vaate, mikä meni ennen raskautta, ei mene enää. Ja uusia en ole ehtinyt ostaa...

11. Kerro paras joululahjavinkkisi valitsemallesi lahjansaajalle? 
Kirja on mun mielestä aina hyvä lahja, oikeastaan ihan kenelle tahansa. Pitää vaan löytää aihe, joka lahjan saajaa kiinnostaa.


Haastan seuraavien blogien kirjoittajat:
Hautomo - http://hautomoblogi.blogspot.fi
Punainen Leijona - http://punainenleijona.blogspot.fi
Nälkälän märinää - http://www.lily.fi/blogit/nalkalan-marinaa


11 kysymystäni

1. Milloin tai missä asiassa koet olevasi parhaimmillasi?
2. Mikä asia yllätti eniten äidiksi tulemisessa?
3. Mitkä asiat elämässäsi ovat voimaannuttavia, mistä saat energiaa?
4. Jouluvalot vai tunnelmavalot?
5. Minkä asian omasta lapsuudestasi haluaisit myös omalle lapsellesi/lapsillesi välittää?
6. Mistä unelmoit?
7. Minne haluaisit matkustaa?
8. Mitä teet silloin kun päässä kiehuu ja v.. ärsyttää?
9. Mikä kappale soi viimeksi mielessäsi?
10. Lähetätkö joulukortteja?
11. Mikä on turhin lapseen liittyvä hankinta minkä olet tehnyt?


Kommentit

Lähetä kommentti

Saako lähettää terveisiä? - Saa! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meemi voi piristää sumuisintakin päivää.

Kun heräsin aamulla ruhtinaallisten kolmen tunnin unien jälkeen, ja silmiini osui tämä.. ..tuli mieleeni keräillä tähän blogiinikin itseä viihdyttäneitä meemejä. Jospa ne vaikka jonkun muunkin päivää piristäisivät. Hauskuushan piilee usein siinä, kuinka totta esitetty asia on. Näin on myös näiden lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvien meemien kohdalla.   Tämä kaveri seikkailee monessakin meemissä.. Esimerkiksi näissä: Kotiäitinä olosta löytyy jos jonkinlaista... No jos vielä muutama... Vanhemmuuden vaikeita päätöksiä.. Niitähän riittää, tässä yksi: Loppuun täytyy vielä tarkentaa, että viime yönä valvomisen syy ei löytynyt pinnasängystä (eikä äidin kainalosta), vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että uni ei vain millään tullut tämän äidin silmiin. Ainahan syy ei kyllä ole Nukkumatin...

Haikara puraisi, enkeli suukotti

Osalla syntyneistä lapsista on haikaranpurema tai enkelin suudelma, meidän pojalla oli mansikkaluomi kyljessä. En tiedä onko näillä kolmella mitään eroa vai kuvataanko niillä samaa asiaa, siksipä yritin googlettaa termejä ja seuraavanlaista infoa sieltä löysin... Monessa yhteydessä puhuttiin niskasta löytyneestä syntymämerkistä (verenpurkaumasta, punaisesta läiskästä) haikaranpuremana, kun taas kasvopuolelta löytyvää vastaavaa merkkiä sanotaan enkelin suudelmaksi. Minulle taisi joku sairaalassa sanoa, että "pojalla näyttää olevan haikaranpurema", vaikka tuo punainen läiskä onkin kyljessä... Neuvolalääkäri sanoi sitä mansikkaluomeksi (hienompi nimi hemangioma) ja totesi sen luultavimmin häviävän jossain vaiheessa. Infopläjäys joka löytyi pampersin nettisivuilta - virallistakin virallisempaa siis: "MANSIKKALUOMET Mansikkaluomet ovat pienten vauvojen tavallisimpia luomia. Mansikkaluomia esiintyy noin 2,5 % :lla kaikista vauvoista. Useimmiten mansikkaluomia esiin

Todistetusti raskaana!

 Kävin eilen neuvolassa, ja sieltä tarttui mukaan todistus raskaudesta. Olen nyt siis ihan virallisesti ja todistetusti raskaana! (Eipä tuosta ole monella ollut epäilystäkään vähään aikaan noin muutenkaan...) Vihdoinkin pääsee hakemaan äitiysrahoja ja suunnittelemaan käytännön asioita. Tai no... olisihan niitä voinut suunnitella aiemminkin, jos olisi hoksannut että Kelan sivuilla on kätevä laskuri, jolla saa selville äitiysraha- ja vanhempainvapaakaudet jo ennenkuin tarvii itse hakemuksia tehdä, ei vain osunut silmiini kun ensimmäisen kerran sitä etsiskelin. Laskuri löytyy täältä ->  aitiysraha Pakko myöntää, että tällä kertaa suhtaudun kaksijakoisin mielin tähän töistä pois jäämiseen. Kun ensimmäisellä kerralla muistan kärsineeni ennen raskautta melko suuresta uupumisesta työhön - oli paniikkihäiriötä ja romahduksia sekä totaalista motivaation puutetta - niin tällä kertaa työssä on mielenkiintoinen ja mielekäs vaihe päällä (jos ei lasketa koronan tuomaa epävarmuutta mukaan). Melkei