Siirry pääsisältöön

Ekat hampaat

Tulihan ne vihdoinkin sieltä läpi. Muistelisin että sieltä kolmesta kuukaudesta lähtien ovat terveydenhoitajat ja muut laittaneet kaikki epämääräiset itkut ja nuhat hampaiden tulon syyksi. Niitä on siis odotettu ja odotettu ja odotettu... Ja sitten yhtäkkiä ne olivat siinä. Kaksi valkoista kirveenterää.

Pari vähän kiukkuisempaa päivää sitä edelsi, viikon verran huonoa ruokahalua ja turvauduinpa panadoliinkin yhtenä päivänä. Mutta kun ne vihdoin olivat ikenestä läpi, oli pojan elämä taas mallillaan. Mitään erityistä vinkkiä minulla ei ole antaa kutinan helpotukseen.. Poika kyllä järsi aina hetken purulelua, mutta ei sekään tuntunut pahimpien kutinoiden aikaan helpottavan. Juuri ennen hampaiden puhkeamista kaikki viileä oli hyvä, ja Askeleita-blogista sain vinkin jääkaappikylmästä kurkunpalasta, se olikin pojan mielestä parasta! Kurkku maistuu kyllä vieläkin erityisen hyvin, itku tulee jos se sattuu putoamaan käsistä lattialle.

Sen verran oudolta ja hassulta ne esiin tulleet hampaat ilmeisesti pojan mielestä tuntuvat, että niitä pitää koko ajan kielen kanssa kokeilla, ja sormien kanssa myös. Ajatelkaapas, mitkä fiilikset sitä olisi, jos kroppaan yhtäkkiä ilmestyisi jotain ihan uutta matskua. Kyllähän sitä hiplailisi ja ihmettelisi.

No nyt kun ne hampaat sitten siellä alaleuassa loistaa, niin toki niitä pitää myös hoitaa. Se on siis opeteltava jo ihan pienestä pitäen hampaiden harjaukseen. Pojalle tuo näyttäisi olevan ihan mieluinen tehtävä. (Tai sitten se harja kivasti helpottaa ienten kutinaa, kun tuntuisi että sieltä on tulossa vielä lisää niitä pieniä kirveitä)


Kommentit

  1. Onnea hampaista! Meilläkin poika on tykännyt hampaiden harjauksesta ja ensimmäisinä päivinä tuli ihan itku kun harmitti niin paljon se kun piti lopettaa :D Kiva että kurkkutikut on toimineet! :)

    VastaaPoista
  2. Poitsu onkin tässä viimeisen vuorokauden aikana muistutellut, että kyllä niitä oireita ja harmia oli ennen hampaiden puhkeamista enemmänkin. Kuola ja räkä valuu kurkkuun kun ei ehdi/muista niellä, ja sitten yskittää. Pukluttaa (poika ei oikeastaan ole koskaan paljoa puklaillut, mutta ennen hampaiden puhkeamista sellaista tapahtuu päivittäin). Itkettää, harmittaa, väsyttää... Eikä uni tulekaan enää niin helposti kuin muulloin.
    Voi raasua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Saako lähettää terveisiä? - Saa! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meemi voi piristää sumuisintakin päivää.

Kun heräsin aamulla ruhtinaallisten kolmen tunnin unien jälkeen, ja silmiini osui tämä.. ..tuli mieleeni keräillä tähän blogiinikin itseä viihdyttäneitä meemejä. Jospa ne vaikka jonkun muunkin päivää piristäisivät. Hauskuushan piilee usein siinä, kuinka totta esitetty asia on. Näin on myös näiden lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvien meemien kohdalla.   Tämä kaveri seikkailee monessakin meemissä.. Esimerkiksi näissä: Kotiäitinä olosta löytyy jos jonkinlaista... No jos vielä muutama... Vanhemmuuden vaikeita päätöksiä.. Niitähän riittää, tässä yksi: Loppuun täytyy vielä tarkentaa, että viime yönä valvomisen syy ei löytynyt pinnasängystä (eikä äidin kainalosta), vaan ihan yksinkertaisesti siitä, että uni ei vain millään tullut tämän äidin silmiin. Ainahan syy ei kyllä ole Nukkumatin...

Raskausdiabetes

 Niinhän siinä taas kävi, että myös tämän raskauden kohdalla tuli sokerirasituksesta diagnoosi raskausdiabeteksesta. Kuten edellisessäkin, oli aamun paastoarvo raja-arvoa korkeampi, muut arvot reilusti alle rajan. Ajattelin, että "eihän tässä mitään, näin kävi viimeksikin, mutta se hoitui vain sillä että mittaili sokeriarvoja säännöllisesti".  Poikaa odottaessa ei arvot juuri kotimittauksissa heitelleet, vaan pysyivät nätisti rajojen sisällä. Nyt kuitenkin kävi toisin. Joka aamu oli aamupaasto korkea, joskus vain 0.1, joskus 1.0. Mutta aina yli sen sallitun 5.4 (vai onko se 5.5). Sain ohjeita syödä runsaampi iltapala, jossa on paljon proteiinia ja vähän hiilihydraattia, ja mielellään nauttia se mahdollisimman myöhään. Ei auttanut, arvot pysyivät tiukasti samoissa lukemissa. Alkoi jo vähän ahdistaa - miten paastoarvoa voi muuttaa kun sokerit vaan nousevat itsekseen yön aikana?  Varmasti päivän ruokailuissa olisi korjattavaa, vaikka mielestäni aika terveellisesti ja monipuolise

Haikara puraisi, enkeli suukotti

Osalla syntyneistä lapsista on haikaranpurema tai enkelin suudelma, meidän pojalla oli mansikkaluomi kyljessä. En tiedä onko näillä kolmella mitään eroa vai kuvataanko niillä samaa asiaa, siksipä yritin googlettaa termejä ja seuraavanlaista infoa sieltä löysin... Monessa yhteydessä puhuttiin niskasta löytyneestä syntymämerkistä (verenpurkaumasta, punaisesta läiskästä) haikaranpuremana, kun taas kasvopuolelta löytyvää vastaavaa merkkiä sanotaan enkelin suudelmaksi. Minulle taisi joku sairaalassa sanoa, että "pojalla näyttää olevan haikaranpurema", vaikka tuo punainen läiskä onkin kyljessä... Neuvolalääkäri sanoi sitä mansikkaluomeksi (hienompi nimi hemangioma) ja totesi sen luultavimmin häviävän jossain vaiheessa. Infopläjäys joka löytyi pampersin nettisivuilta - virallistakin virallisempaa siis: "MANSIKKALUOMET Mansikkaluomet ovat pienten vauvojen tavallisimpia luomia. Mansikkaluomia esiintyy noin 2,5 % :lla kaikista vauvoista. Useimmiten mansikkaluomia esiin